Dani općine Čelić 2018 obilježeni nizom manifestacija

Promocijom knjige pjesama „Tražeći Ajšu“ autorice Indire Jašarević Čandić koja je održana 14. Novembra u Gradskoj biblioteci, zvanično se počelo sa programom obilježavanja rođendana općine Čelić. Gost večeri, bila je glumica Sadika Kahrimanović iz Tule koja je interpretirala nekoliko pjesama iz knjige „Tražeći Ajšu a  moderatorica je bila Amra Ibrišimović, profesor književnosti iz Čelića.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

U četvrtak, 15. Novembra, općinski načelnik Sead Muminović sa svojim pomoćnicima, primio je učenike generacije  školske 2017/2018.godine i učenike koji su postigli zapažene rezultate na kantonalnom, federalnom i državnom nivou iz oblasti nauke kulture i sporta. Učenici generacije: Mešić Tarik, Ajanović Armin, Šerifović Ajla i Šadić Eldar. Nagrađeni pobjednici: Denjagić Kemija, Kahrimanović Armin, Horozović Mahir, Mehanović Mirha, Suljević Amer, Bikić Nusmir, Sijarić Elma, Mujkić Tarik, Livadić Fadil, Sarajlić Vedad, Ajanović Semir, Livadić Reuf, Tanjić Elma, Bošnjaković Meliha, Bašić Dženana, Mujčinović Lamija i Kahrimanović Semra (grupa – preduzeće za vježbu . MSŠ).

Takođe je upriličen prijem predstavnika boračkih organizacija i dobitnika najvećih ratnih priznanja nakon čega je posjećeno šehidsko mezarje u Ratkovićima i centralno spomen obilježje u Čeliću, proučena fatiha i položeno cvijeće od strane predstavnika boračkih organizacija i općine Čelić.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

U večernjim satima u općinskoj Sali promovisana je knjiga „Sokol“ autora Hajrudina Delića.   Naš glumac Ermin Avdić, autor i njegovi gosti, čitali su odlomke iz romana “Sokol” i tako prisutnim približili ljepotu pisanja i sadržaja romana. Večer su uljepšale dvije profesionalne interpretatorke sevdalinki Vesna Hadžić i Bahrija Hadžialić.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Svečana sjednica Općinskog vijeća upriličena je u petak, 16. Novembra u 14 sati. Prisutnima se obratio prigodnim referatom općinski načelnik Sead Muminović. Po završetku svečane sjednice, prisutni općinski vijećnici, gosti i građani općine zajedno su obišli proizvodni pogon “Berina shoes” u Brnjiku gdje je uposleno šezdeset pet radnika a zatim je položen kamen temeljac  za dogradnju i sanaciju objekta poslovno-proizvodne zone u Brnjiku gdje će se po završetku ovog objekta steći uvjeti za upošljavanje do dvije stotine radnika.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Prema programu obilježavanja Dana općine Čelić, u subotu, 17. novembra u 18,30 sati u općinskoj Sali upriličeno je veče sevdaha uz saz u izvedbi Sekcije sazlija Avdo Vrabac UKUD „Zvonko Cerić“ iz Tuzle. Izvođači sevdalinki su često nagrađivani aplauzom prisutnih u općinskoj Sali što je dokaz vrlo uspješnog nastupa naših sevdalija.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

 

 

 

Post navigation