Direktor JU Službe za zapošljavanje TK-a i općinski načelnik posjetili Fabriku obuće u Brnjiku

U okviru posjete općini Čelić, Senad Muhamedbegović, Direktor JU Službe za zapošljavanje Tuzlanskog Kantona i Sead Muminović, općinski načelnik posjetili su novootvorenu Fabriku za proizvodnju obuće Berina shoes u Brnjiku u kojoj je uposleno 5o radnika.

Direktor Fabrike Izudin Džafić sa gostima je obišao proizvodni pogon i upoznao prisutne sa procesom proizvodnje kao i montažom nove proizvodne linije i samim tim upošljavanjem većeg broja radnika. Na zajedničkom sastanku, direktor Džafić je upoznao prisutne sa planom razvoja, planom i programom obuke za pokretanje proizvodnje upućenim Zavodu za zapošljavanje kao i činjenice da ima sigurnog i poznatog kupca obuće. Ovo sve govori da bi se u skorije vrijeme mogli obezbjediti uslovi za povećanje proizvodnje obuće a samim tim i većeg upošljavanja radnika. Posebno ističe zahvalnost općinskom načelniku koji mu daje svu potrebnu podršku te se zahvalio direktoru Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona na posjeti ovoj fabrici.

Direktor Muhamedbegović daje podršku kako zapošljavanju tako i planu i programu obuke radnika za proizvodnju obuće. Upornost, brzina pripreme proizvodnog pogona, obuka radnika, siguran kupac i podrška lokalne zajednice su garancija za uspješan rad i povećanje broja uposlenih u ovoj fabrici.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Post navigation