Edin Ibrišimović, reprezentativac BiH na prijemu u općini Čelić

Općinski načelnik Sead Muminović i predsjedavajući Općinskog vijeća Čelić Mujo Jusić, u kabinetu općinskog načelnika, 31.12.2018.godine, upriličili su prijem reprezentativca Bosne i Hercegovine za beskućnike Edina Ibrišimovića sina Smajila iz Čelića, učesnika na svjetskom prvenstvu /streat soccer/ u Meksiku u novembru mjesecu 2018.godine.

Ibrišimović Edin je rođen u Čeliću 24.01.1995.godine gdje je završio i osnovnu školu. Srednju elektrotehničku školu završio je u Brčkom a trenutno je apsolvent na rudarsko geološko građevinskom fakultetu u Tuzli.

Kao golman prošao je sve kategorije u NK „Čelić“. Kao senior brani boje nogometnih klubova Čelića, Koraja i Kikača. Uspješno je nastupao i u MNK „Bosna kompred“ Tuzla kao i MNK „Klanac“ Brčko. U 2018.godini proglašavan je sedam puta za najboljeg golmana na molonogometnim turnirima gdje ga je zapazio selektor reprezentacije za beskućnike i pozvao u reprezentaciju. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Meksiku osvojila sedmo mjesto od četrdeset dvije ekipe, a Edin je ušao u užu konkurenciju za najboljeg golmana prvenstva.

Općinski načelnik i predsjedavajući Općinskog vijeća, uručili su Edinu zahvanicu i finansijsku nagradu, čestitali na ostvarenim sportskim rezultatima i zaželjeli još mnogo usjeha na sportskom polju kao i porodičnom životu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

,

Post navigation