Informacija o stanju na prostoru općine Čelić za 14.05.2019.god.

          Općinski štab civilne zaštite Čelić održao je sastanak u 08,00 sati  povodom novonastale situacije izazvane kišnim padavinama na prostoru općine Čelić.

           Stanje na prostoru općine Čelić u posljednja 24 sata izazvano kišnim padavinama karakteriše povećanje nivoa i izljevanje rijeke Šibošnice  ( u MZ Čelić, naselje Agići došlo do plavljenja lokalnog puta i isti je u prekidu za odvijanje saobraćaja) i povećanje nivoa rijeke Gnjice te bujanje lokalnih potoka.

             U MZ Ratkovići ugrožen je jedan stambeni objekat,  a na dijelu Regionalnog puta Čelić – Šibošnica – Tuzla, kod stadiona u Ratkovićima, otežano je odvijanje saobraćaja.

             Najveće probleme lokalnom stanovništvu zadaju bujični potoci koji nakon padanja malih količina kiše dovode do plavljenja značajnih površina poljoprivrednog zemljišta.

             Takođe zbog zasićenosti zemljišta kišnim padavinama velike poljoprivredne površine zasijane kukuruzom i drugim poljoprivrednim kulturama nalaze se pod vodom.

              Strukture civilne zaštite su na terenu i prate situaciju s ciljem preduzimanja mjera zaštite i spašavanja stanovništva i njihove imovine.

                  S, poštovanjem.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Post navigation