Ministar Ramić posjetio općinu Čelić

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je u posjeti povratnicima na području općine Čelić. U okviru posjete ministar Ramić je održao sastanak sa općinskim načelnikom Seadom Muminovićem i predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Čelić, a razgovarano je o dosadašnjoj saradnji i budućim projektima u korist povratničke zajednice.

Ministar Ramić je posjetio povratničko selo Gajevi, u kojem su u toku završni radovi na izgradnji munare džamije za potrebe bošnjačke povratničke zajednice. Ukupna vrijednost radova iznosi 39.672,22 KM od čega Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica finansira iznos od 32.498,00 KM, 6.300,00 KM je prikupljen od strane džematlija a općina Čelić finansira izbor i uslugu nadzornog organa  i preostalu razliku u cijeni radova.

Razgovarano je o potrebama povratničke zajednice i mogućnosti dalje podrške kroz projekte Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, a fokusirani interes je usmjeren na projekat završetka izgradnje moderniziranog vodovoda za zajednice u Koraju i Gajevima

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Post navigation