Nišić Najla, plemenita humanitarka posjetila općinu Čelić

Općinu Čelić i općinskog  načelnika Seada Muminovića, danas je posjetila Nišić Najla, rodom iz Čelića koja se duži niz godina bavi humanitarnim radom i općinskom načelniku uručila laptop „Lenovo ideapad 320“ savremenog dizajna. Njena želja je da se laptop pokloni odličnom učeniku Mješovite srednje škole Čelić  slabijeg imovnog stanja, kojem će biti od koristi i potreba za dalje usavršavanje i školovanje. Najla je udata u Bijeljinu iz koje je 1992.godine protjerana zajedno sa ostalim članovima porodice 1992.godine. Danas sa suprugom i dvije kćerke živi i radi u Mariboru u njihovoj porodičnoj kući.

Njen najveći uspjeh je kada obraduje djecu i najsretnija je kad vidi osmjeh na licu djeteta. U velikom nizu dobrih djela, ističemo  pomoć  za nezbrinutu djecu doma u Tuzli, obezbjeđenje novogodišnjih paketića za učenike Osnovne škole u Humcima i dodjela stipendije za dvije učenice iz Mjesne zajednice Sitari naše općine.

Vrlo rijetko imamo priliku da nas posjeti jedna plemenita osoba koja nije zaboravila svoj rodni kraj i običaje. U zahvalu i čestitke za kompletan humanitarni rad posebno sa kategorijama dječijeg uzrasta, općinski načelnik je iskazao svoje puno poštovanje i svaki vid saradnje u realizaciji budućih humanitarnih aktivnosti.

“Današnjim uručivanjem ovog laptopa želim da podstaknem i druge koji su u mogućnosti da obraduju one kojima je pomoć potrebna, a ja nastavljam sa svojom aktivnošću sa željom da i moje kćerke u narednom periodu pođu mojim stopama”, istakla je naša Najla.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

 

 

Post navigation