Obilježavanje 500. godišnjice ” ATIK” džamije u Koraju

Jučer su se u općinskoj sali  Čelić povodom obilježavanja 500 godina postojanja ” ATIK ” džamije u Koraju okupili predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Čelić, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Čelić prof. Fahrudin Džafić, glavni imam Islam. ef. Hrnjić, imam Islam. ef. Hrnjić, imam korajske džamije Mersudin ef. Nakičević  te vlasnik firme doo ” Papilon” Husein Salihović.  Delegaciju su primili načelnik općine Sead Muminović i predsjedavajući OV Čelić Alija Halilović.

Predstavnici Medžlisa su upoznali domaćine  sa aktivnostima koje se poduzimaju. Ovaj čin  se može svrstati kao treći najvažniji događaj ove godine u organizaciji Rijaseta IZ BiH, odmah nakon proklanjavanja Ferhadije u Banja Luci i kolektivne dženaze u Srebrenici.  Predstavnici općine obećali su svaku vrste podrške ovom događaju i stavili im na raspolaganje svoje kapacitete kako bi ovaj događaj dobio pažnju i vrijednosti koju zaslužuje.

Obilježavanje 500. godušnjice postojanja ” ATIK” džamije u Koraju pratit će i kulturna dešavanja a očekuje se i dolazak nekoliko ambasadora iz zemalja arapskog svijeta. Datum obilježavanja ovog jubileja je planiran za 04. juni 2016. godine.

                                                                                                       
previous arrow
next arrow
Slider

 

Post navigation