Obilježavanje Dana Općine Čelić 2019. godine

Za rođendan općine Čelić, Mjesna zajednica Donji Humci dobila je Društveni dom koji je tim povodom otvoren i dat građanima na upotrebu. Vrijednost ove invsticije je 192.794,00 KM koja je finansirana sredstvima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine putem Federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Kamen temeljac za ovaj dom pored ostalih gostiju, položio je u avgustu mjesecu 2018.godine kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, a za Dan općine 15. Novembra 2019.godine, Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović zajedno sa Ambasadorom Crne Gore Obradom Mišom Stanišićem, Federalnim Ministrom za raseljene osobe i izbjeglice Edinom Ramićem, Premijerom Vlade Tuzlanskog kantona Danijalom Tulumovićem i općinskim Načelnikom Seadom Muminovićem u prisustvu velikog broja građana Humaca i gostiju su svečano presjekli vrpcu i predali Dom građanima na korišćenje.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Nakon svečanog otvaranja Društvenog doma, svi zajedno su posjetili Centralno spomen obilježje u Čeliću na kome se Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Čelić Džemal ef. Šadić obratio biranim riječima za ovu priliku, proučena Fatiha za poginule šehide, a zatim su delegacije Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Vlade Tuzlanskog kantona, općine Čelić i boračkih organizacija položile cvijeće.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Po završetku ove ceremonije, u prepunom amfiteatru održana je svečana sjednica kojom je predsjedavao Mujo Jusić, predsjedavajući Općinskog vijeća Čelić. Općinski načelnik Sead Muminović obratio se prisutnim sa prigodnim referatom i čestitkom za Dan općine. Pored općinskog načelnika prisutnim su se obratili Premijer Tuzlanskog kantona Danijal Tulumović, Federalni Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, Ambasadorica Republike Indonezije, njena ekselencija Amelija Yani i na kraju Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Pored visokih gostiju koji su se obraćali prisutnima, svečanoj sjednici su prisustvovali Ambasador njegova ekselencija Obrad Mišo Stanišić, Asim Sarajlić, poslanik Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, Ministri u Vladi Tuzlanskog kantona, načelnici općina, predstavnici drugih organa, institucija i javnih ustanova.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Post navigation