Održana Javna rasprava o nacrtu izmjena i dopuna Prostornog plana TK-a

U Čeliću je danas održana javna rasprava o Nacrtu izmjena i dopuna Prostornog plana Tuzlanskog kantona. Javnu raspravu sprovodi Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK-a. Sa informacijom o provedenim aktivnostima na pripremi i izradi Nacrta Izmjena i dopuna Prostornog plana za područje TK-a 2005-2025.godine prisutne je upoznala Dragana Tešić, Direktor Zavoda za prostorno planiranje i urbanizam Ministarstva prostornog uređenja a Nacrt je prezentirala Nina Budim iz IPSA Instituta Sarajevo. Ovaj Nacrt se stavlja na Javnu raspravu u trajanju od 60 dana.

Za potrebe javne rasprave , urađen je skraćeni Nacrt planskog dokumenta, a javni uvid u kompletan dokument, tekstualni i grafički dio, može se obaviti u Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice, ulica Rudarska, br.65. Takođe, kompletan Nacrt izmjena i dopuna Prostornog plana dostupan je svim zainteresovanim pojedincima i subjektima i na Web stranici Vlade Tuzlanskog kantona www.vladatk.kim.ba,  ( Izmjene i dopune Prosotrnog plana TK-a ) kako bi isti mogli uzeti aktivno učešće u javnoj raspravi, te dati svoje primjedbe, prijedloge i sugestije.

Učesnici javne rasprave svoje primjedbe, prijedloge i sugestije na Nacrt Izmjena i dopuna Prostornog plana Tuzlanskog kantona 2005-2025, mogu da dostave u pismenoj formi nadležnoj općinskoj službi i Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona poštom ili putem e-mail odrese.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

 

Post navigation