Održana javna rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu TK-a

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona je u okviru održavanja javnih rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u svim lokalnim zajednicama Tuzlanskog kantona, organizovalo javnu raspravu u Čeliću koja je održana 30.10.2017.godine  u sali za sjednice Općinskog vijeća Čelić.

Javnoj raspravi su prisustvovali predstavnici Ministarstava, predstavnici općine Čelić, Općinskog vijeća,  privrednih subjekata sa područja općine Čelić, direktori  Javnih ustanova i preduzeća, kao i drugi relevantni akteri.
Prisutnima se, pored predstavnika Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona koji su prezentirali nacrt Zakona obratila i predstavnica USAID/SGIP projekta, čiji su stručnjaci pružili podršku Vladi TK-a u izradi nacrta Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Davajući komentare na nacrt Zakona, učesnici javne rasprave, istakli su potrebu definisanja što preciznijih odredbi koje će osigurati sigurnost kako javnog tako i privatnog partnera u javno-privatnom partnerstvu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

 

Post navigation