Održana svečana sjednica u povodu Dana općine Čelić

Program obilježavanja Dana općine Čelić završen je održavanjem svečane sjednice Općinskog vijeća i posjetom novootvorenoj Fabrici obuće “Berina shoes” u Brnjiku.Svečanoj sjednici pored brojnih gostiju prisustvovali su: Edin Ramić-ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, Bego Gutić-premijer Vlade TK-a, Senad Alić-predsjednik Skupštine TK-a, ministri u Vladi TK-a Husejn Topčagić, Jakub Suljkanović, Osman Puškar i Zoran Jovanović, te načelnici općina i brojni drugi uzvanici.

Prigodnim referatom (Referat općinskog načelnika ) u povodu Dana općine prisutnima se obratio općinski načelnik Sead Muminović, podsjetivši na održavanje referenduma 17.novembra 1991.godine nakon čega je došlo do izdvajanja iz tadašnje općine Lopare i formiranja općine Čelić.

Ovu svečanost iskoristio je Izudin Džafić vlasnik i direktor firme “Berina shoes” Brnjik da se zahvali općini Čelić i općinskom načelniku za pomoć koja mu je pružena prilikom otvaranja Fabrike za proizvodnju obuće, te istakao da uz pomoć općine i viših nivoa vlasti ima mogućnost upošljavnja do 200 radnika.

Za uspješnu saradnju podršku i doprinos u razvoju općine Čelić zahvalnice su dodijeljene Ministarstvu za raseljene osobe i izbjeglice FBiH i Vladi TK-a, koje su primili ministar Edin Ramić i premijer Bego Gutić te se tom prilikom zahvalili i obećali jos veću sardanju i podršku općini Čelić.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Po završetku svečane sjednice organizovan je obilazak pogona Fabrike obuće “Berina shoes” u Brnjiku i održan radni sastanak sa direktorom novoosnovane firme gdje je trenutno uposleno 60 radnika. Direktor Fabrike je prezentovao trenutnu situaciju kao i plan unapređenja a samim tim i povećanja kapaciteta za upošljavanje radnika. Federalni ministar, premijer i ministri u Vladi TK-a su izrazili čestitke i zadovoljstvo na njegovim rezultatima rada i budućim planovima te dali svoju punu podršku i obećali pomoć u razvoju ove Fabrike i novim upošljavanju radnika.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

 

 

 

 

Post navigation