Počinje projekt „Besplatne sterilizacije i kastracije napuštenih pasa u TK“

OBAVJEŠTENJE

Fondacija tuzlanske zajednice (FTZ) u suradnji sa Fondacijom Dogs Trust (DT) od aprila mjeseca počinje sa projektom besplatne sterilizacije i kastracije uličnih pasa kako bi se smanjio broj neželjenih okota, a samim tim i broj uličnih pasa na ulicama naših mjesta.

U testnoj fazi od 10. aprila do 31. jula obrađivat će se isključivo ulični psi, a nakon toga, od septembra, počinje se i sa besplatnom sterilizacijom vlasničkih pasa.  Fondacija Dogs Trst (DT) će finansirati čitav projekt dok će FTZ koordinirati sve aktivnosti na projektu, koji počinje sa realizacijom 03. aprila 2017. godine i traje do 31. jula 2017. godine. Sterilizacija i kastracija napuštenih i drugih pasa obavljat će se na human način i u skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja BiH.

Ovim putem obavještavamo rukovodstvo MZ-a, da su obavezne uzeti učešće u realizaciji navedenog projekta, ostvarivanjem suradnje sa FTZ na ovom projektu, pružanjem svog doprinosa i pomoći u vidu dostavljanja informacija koje će biti neophodne za organizaciju uspješne masovne i besplatne sterilizacije uličnih i vlasničkih pasa.

 

 U prilogu se nalazi reklamni video Fondacije Dogs Trust (DT)Fondacija Dogs Trust – BUDIMO ODGOVORNI, BRINIMO O PRIJATELJIMA

Post navigation