Potpisan ugovor o dodjeli finansijskih sredstava općini Čelić i gradovima i općinama Tuzlanskog kantona

Sarajevska Općina Centar je, kao izraz solidarnosti sa gradovima i općinama Tuzlanskog kantona, donijela Odluku o dodjeli finansijskih sredstava za finansiranje projekata na saniranju šteta nastalih nastale kao posljedica prirodne nesreće u mjesecu junu ove godine. Ovom Odlukom Gradu Tuzli su dodijeljena sredstva u iznosu od 30.000 KM, dok je po 20.000KM dodijeljeno gradovima Srebreniku i Gračanici, te općinama Lukavac, Kalesija, Banovići i Čelić.

U Gradskoj upravi Tuzla, upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava pomenutim jedinicama lokalne samouprave. Potpisivanju su prisustvovali predstavnici Općine Centar, Mustafa Resić, savjetnik načelnika Općine Nedžada Ajnadžića i vijećnici Općinskog vijeća Centar, te gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i gradonačelnici/načelnici i predstavnici gradova i općina kojima je pomoć dodijeljena.

Pomoć će se realizovati iz budžeta Općine Centar za 2019. godinu sa ekonomskog koda 6151- “Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća”, a ukupan fond dodijeljenih sredstava je 150.000,00 KM.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

 

,

Post navigation