Potpisan ugovor o građenju munare na Gajevima

U Maloj Sali općine Čelić, 25. Decembra 2017.godine potpisan je ugovor o građenju objekta munare uz džamiju „Gajevi“, Mjesna zajednica Koraj, opština Lopare. U prisustvu predstavnika: investitora općine Čelić  (Muminović Sead,općinski načelnik i Okanović Nermin, pomoćnik općinskog načelnika), Medžlisa Islamske zajednice Čelić (Džafić Fahrudin, predsjednik i Hrnjić Islam, glavni imam), građevinskog odbora za izgradnju munare (Hajdarević Emin, Karasuljić Novalija i Nakičević Hazim), Izvođača radova d.o.o. „Papilon“ Koraj (Salihović Admir) i Nadzornog organa d.o.o. “Gradex” Gradačac (Kadrić Elvir), ugovore su potpisali: Muminović Sead, Džafić Fahrudin i Salihović Admir.

Ukupna cijena radova iznosi 39.672,22 KM i obuhvata sve aktivnosti i radove do uspješno obavljenog tehničkog prijema i konačnog obračuna kao i vrijednost svih nepredviđenih radova, viška radova, ako bi isti uslijedili zbog vidljivih ili skrivenih nedostataka uočenih tokom izvođenja radova.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je odobrilo iznos od 32.498,00 KM, općina Čelić će finansirati izbor i uslugu nadzornog organa kao i preostalu razliku u cijeni radova dok je  novčani iznos od 6.300,00 KM je prikupljen od strane džemata  iz Mjesne zajednice Koraj. Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja Izvođača radova u posao.

Obezbjeđeni su svi potrebni preduslovi za uvođenje Izvođača radova od strane Nadzora.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

 

Post navigation