Povodom Dana općine promovisana knjiga „Ako osvane sutra“ autora Zijada Konjića

Povodom obilježavanja Dana općine Čelić upriličena je promocija knjige „ Ako osvane sutra“  autora Zijada Konjića  iz Koraja u JU „Gradskoj biblioteci“ Čelić  17.11.2016.godine  sa početkom u 18:00 sati.

O knjizi su govorili: Amila Šadić, direktor Gradske biblioteke, Nermin Okanović pomoćnik općinskog načelnika, Ernedina Šehić, Bachelor žurnalistike, te autor knjige Zijad Konjić. Za dramaturgiju i muzički dio bili su zaduženi : Amila Ćosić, Ermin Ahmetović i Amila Konjić.

„Roman Zijada Konjića Ako osvane sutra veliki je doprinos osobnoj i nacionalnoj memoriji na način da nas nipošto ne tramatiziraju vlastita sjećanja, nego da ličnom i zajedničkom sjećanju i pamćenju priđemo krajnje racionalno i odgovorno, da u kulturi sjećanja pokušamo izgraditi svoje osvitanje u nekom svome vlastitom sutra. Promocije su svojevrsne pozivnice za čitanje.

Bez čitanja i pamćenja, bez kultiviranja osobnog i kolektivnog sjećnja teško da će biti sretnih osvanutosti i sretnih sutrašnjica generacija kojima pripadamo“ – kazala je Amila Šadić.

E.Š

previous arrow
next arrow

,

Post navigation