Radna posjeta Vlade TK-a

        Danas je u prostorijama Općine Čelić održan radni sastanak sa delagacijom Vlade Tuzlanskog kantona, predvođene premijerom gosp. Denijalom Tulumovićem. Cilj radne posjete Vlade TK-a bio je da se prikupe podaci o interesima Općine te potrebe i strateškog opredjeljenja, a kako bi Vlada kroz svoje programe mogla pružiti što kvalitetniju podršku.

        Na radnom sastanku načelnik Općine Čelić Sead Muminović je istaknuo da Općina Čelić, kada je u pitanju odnos Kantonalne vlade u proteklom periodu, po brojnim parametrima, nije imala tretman kakav zaslužuje. “Male općine poput Čelića  su zavisne o višim nivoima vlasti kada su u pitanju značajniji infrastrukturni projekti i podrška razvoju, ali smo u proteklom periodu bili svjedoci neravnopravne raspodjele prihoda. To se između ostalog može primijetiti i u pogledu finansiranja projekata otklanjanja posljedica od poplava što kao općina samostalno ne možemo finansirati, ali i konačnoj finalizaciji izgradnje sportske dvorane u Čeliću”, rekao je načelnik Općine Sead Muminović, te zahvalio se Vladi na pažnji koju je posvetila samim odabirom Općine Čelić za svoju prvu zvaničnu posjetu, te istaknuo očekivanje da je to i znak nekih povoljnijih vremena za Čelić.

         “Ovo je mali korak ali je iskren pokazatelj da svi vučemo „za isto uže” i da stvari želimo redati po istinskim prioritetima”, rekao je premijer Tulumović i upoznao predstavnike Općine Čelić i o planovima Federalne vlade da se u narednim godinama istinski pristupi sukcesivnom ispravljanju nepravedne raspodjele javnih prihoda. Jedan od projekata koje je Vlada odmah po imenovanju aktivirala, a u direktnoj je vezi sa Općinom Čelić, jeste završetak radova na regionalnom putu Tuzla – Čelić i cjelokupno presvlačenje asfaltnim zastorom ovog putnog pravca čime će Čelić znatno brže i kvalitetnije biti povezan sa Tuzlom kao centrom Kantona.

       Nakon sastanka u prostorijama Općine Čelić, delegacija Vlade je posjetila mljekaru “Smajić” u Ratkovićima. Radi se o jednom od najvećih prerađivača mlijeka u Bosni i Hercegovini, a kupci su prepoznali kvalitet domaćeg proizvoda što rezultuje distribuciju proizvoda i prisutnost u gotovo svim dijelovima BiH.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

,

Post navigation