Turistička patrola Tuzlanskog kantona posjetila općinu Čelić

Turistička patrola Tuzlanskog kantona je u okviru projekta Vlade Tuzlanskog kantona posjetila općinu Čelić, 14. Jula 2017.godine. Turističku patrolusu sačinjavali predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, turizma i saobraćaja, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice (zavod za prostorno planiranje i urbanizam), Zavoda za zaštitu i korišćenje kulturno histroijskog i prirodnog naslijeđa, Turističke zajednice, JU Turističko ugostiteljske škole, EKO Zeleni, Privredne komore Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam i obrtničke komore Tuzlanskog kantona.

U relativno kratkom vremenu kojeg je za turističke ljepote općine Čelić imala turistička patrola, posjetili smo SRC Bazeni Mrkaljević Čelić kojeg posjećuje veliki broj lokalnog stanovništva i gostiju iz regije, privatni golf teren, Džamiju u Vražićima, Turbe u Velinom Selu u Križni put u Drijenči gdje je izgrađeno petnaest postaja od mjesne crkve do groblja.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Golf teren i Križni put ima samo općina Čelić u Tuzlanskom kantonu.

Glavni brend i simol općine Čelić je jagoda koja je iz temelja promjenila živote stotine porodica ovog kraja. Manifestacija Dani jagodastog voća Čelić BiH simbolično definiše općinu Čelić i sve njene vrline i kvalitete. Područje općine Čelić pogodno je za razvoj turizma a posebno ruralnog turizma za koje posjeduje sve uslove. Ekološki uzgojena hrana, prijatan ambijent i dobri ljudi su garant ugodnog odmora u prirodi i sa prirodom.

Nažalost, još mnogu lijepih i turističkih destinacija gosti nisu imali vremena obići ali su te destinacije obilazili predhodnih godina i dobro su upoznati sa prirodnim ljepotama općine Čelić i mogućnostima posebno za izletnički turizam.

Post navigation