Upriličen prijem mlade perspektivne rukometašice Berine Alagić

       Općinski načelnik Sead Muminović i predsjedavajući Općinskog vijeća Čelić Mujo Jusić, u Maloj Sali općine Čelić, 29.07.2019.godine, upriličili su prijem još jedne mlade i perspektivne rukometašice Berine Alagić, kćerke Vahida i Begzade koja se ovom sportskom disciplinom bavi od svoje osme godine. Živi i radi u Badenu, Republika Austrija a porodična kuća je izgrađena u Brnjiku.

       Berina je rođena 20. Januara 1999.godine u Badenu,  Republika Austrija gdje je završila osnovnu i srednju školu Informatički smjer i radi na poslovima web dizajnera.  Uspješno je nastupala u svim kategorijama od U13 i sada igra u seniorskoj ekipi  ZV Wiener Neustadt. U svojoj karijeri još je igrala u ekipi Badenar AC  i Voslau. Pozicije na kojima Berina igra su desni i lijevi bek, desno krilo i srednji bek. Odličan je igrač odbrane ali i vrsni strijelac. Pored redovnih prvenstvenih utakmica odigrala je i veliki broj turnira gdje je više put proglašavana igračicom turnira ili najboljim strijelcem. U svojoj karijeri do sada je postigla 776 golova te bila najbolji igrač svoje ekipe U-13 kategorije, proglašena za „najvredniju igračicu prvenstva Austrije“ u sezoni 2017/18.godinu i najbolji igrač odbrane u Austriji U-18. Postoji mogućnost da naša Berina zaigra i u Švicarskom prvenstvu a trenutno se radi na otklanjanju administrativnih prepreka.  Da bi ostvarila ove rezultate Berina ima velika odricanja jer uz redovno zaposlenje četiri puta sedmično odlazi na treninge u dvoranu udaljenu 35 kilomatara od mjesta stanovanja, a za vrijeme priprema čak i pet dana u sedmici. Za vrijeme godišnjeg odmora nađe i vremena da posjeti rodno mjesto svojih roditelja, djeda i nenu u Koraju.

       Općinski načelnik i predsjedavajući Općinskog vijeća, uputili su čestitke Berini za upornost i  ostvarene rezultate te čestitke roditeljima za podršku u njenom razvoju, koji su obzirom na vrstu sporta morali dosta uložiti sredstava i vremena da bi se mogli ostvariti ovako dobri sportski rezultati.  Nastavak školovanja treba da bude prioritet za potpun uspjeh, poruka je općinskog Načelnika Seada Muminovića kao i podrška od strane općine Čelić.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

,

Post navigation