Uručen laptop učenici MSŠ Čelić Begić Elmedini, poklon od Nišić Najle

Nišić Najla, plemenita humanitarka, rođena Čelićka koja danas živi i radi u Mariboru, posjetila je općinu Čelić 30. aprila ove godine i Seadu Muminoviću, općinskom načelniku uručila laptop „Lenovo ideapad 320“ zadnje generacije, sa željom da isti pokloni odličnom učeniku Mješovite srednje škole u Čeliću slabijeg imovnog stanja koji će biti od koristi za dalje usavršavanje i školovanje.Na prijedlog direktora MSŠ Čelić, navedeni laptop općinski načelnik, danas je uručio Begić Elmedini učenici II4 razreda Medicinske škole. Općinski načelnik se još jednom zahvalio donatoru laptopa a nagrađenoj učenici zaželio još više uspjeha u školovanju te da joj pokonjeni laptop bude od koristi u budućnosti.

Begić Elmedina je odlična učenica drugog razreda medicinske škole i ostvarila je zapažene rezultate na raznim takmičenjima. Posebno se istakla u pisanju raznih sastava gdje je osvojila mnoge nagrade u Bosni i Hercegovini i regionu kao što je osvojeno treće mjesto u Brčkom, drugo mjesto u Tuzli i Novom Sadu kao i prvo mjesto na literarnom konkursu koji je raspisao Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona povodom obilježavanja Sedmice mira. Pored ovih značajnih nagrada, jedna od Elmedininih priča ući će u Zbornik „Dedo Bajro i bajramske priče“.

Također, na prijedlog Direktora MSŠ Čelić Hasana Bešića općinski načelnik Sead Muminović uručio je poklon tablet „Samsung Galaxy Tab 9.6“ modernog i savremenog dizajna Semri Kahrimanović odličnoj učenici trećeg razreda medicinske škole koja je tokom školovanja postigla izvanredne rezultate u raznim takmičenjima, veoma aktivna u van nastavnim aktivnostima i predsjednik je Vijeća učenika srednje mješovite škole u Čeliću. Učenice su se zahvalile Nišić Najli i općinskom načelniku na uručenom poklonu koji im mnogo znači i koji će biti veći podsticaj za ostvarivanje još boljih rezultata kako u nastavnim tako i van nastavnim aktivnostima. Njihova želja je da po završetku srednje škole studiraju medicinu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

 

Post navigation