Uručena Plaketa Muminović Elviru za ostvarene rezultate na sportskom polju

Na evropskom nogometnom kadetskom prvenstvu koje se održava u maju mjesecu u Engleskoj/Londonu gdje se ujedno igraju i kvalifikacije za svjetsko kadetsko prvenstvo, za reprezentaciju Bosne i Hercegovine uspješno nastupa naše gore list Muminović Elvir sin Sabahudina iz Vražića. Elvir je rođen 02. Marta 2001.godine u Aigle – Švicarska, a aktivno igra nogomet od svoje dvanaeste godine.   Ima potpisan profesionalni ugovor u Sionu – Švicarska, trenira sa prvim timom i obavezan je prisustvovati utakmicama Siona osim u slučaju obaveza prema U-21. Elvir je imao prvo okupljanje u Bajernu a svoju prvu utakmicu je igrao protiv odgovarajuće selekcije Azerbejdžana. Standardni je igrač naše reprezentacije, a u Makedoniji sa svojim vršnjacima slavio je plasman na Evropsko prvenstvo. O selektoru Malkočeviću ima samo riječi hvale a najbolji jarani su mu Hasić i Peci. U Sionu nastupa na poziciji štopera a u reprezentaciji je desni bočni.

Općinski načelnik Sead Muminović je čestitao Elviru na dosadašnjim rezultatima na sportskom polju. Drago mu je čuti da uz dobre rezultate na sportskom polju, postiže i odlične rezultate u školovanju te da je prije odlaska na pripreme u Zenicu došao u rodno mjesto svojih roditelja da posjeti djeda, nenu i bližu familiju.

Mujo Jusić, predsjedavajući Općinskog vijeća Čelić uručio je Plaketu općine Čelić Muminović Elviru u znak priznanja za ostvarene rezultate na sportskom polju i zaželio uspješan nastup na Evropskom prvenstvu kao i ostvarenje njegovih želja a to je nastup u seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Naš kadetski nogometni reprezentativac, Elvir Muminović se zahvalio na prijemu kod Općinskog načelnika i Predsjedavajućeg Općinskog vijeća kao i dodjeljenom priznanju – plaketi uz obećanje da će kao reprezentativac Bosne i Hercegovine isticati svoje porijeklo, rodna mjesta roditelja, općinu Čelić i naravno Bosnu i Hercegovinu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Post navigation